About this blog

Hemsida: www.gunnar-akner.se

e-mail: akner.gunnar@gmail.com

Mobiltel: 070 – 620 48 46

 

Hej

Välkommen till min blog där jag diskuterar aktuella händelser inom äldre-vård/omsorg och kunskapsområdet geriatrik. Kort bakgrund Jag arbetar som professor i geriatrik vid Örebro universitet. Läkare med specialistkompetens i internmedicin, geriatrik och klinisk nutrition.

Tidigare varit styrelseordförande i Svensk Geriatrisk Förening (SGF) under sex år 2000-2005 och Svensk Förening för Klinisk Nutrition (SFKN) under fem år 2007-2011. För övrigt hänvisar jag till min hemsida, där jag samlat mina/våra vetenskapliga artiklar, böcker, rapporter och debattartiklar inom geriatrik/äldrevård/äldreomsorg och nutrition. En omfattande litteratur har visat att det finns stora problem inom äldre-vården/omsorgen. I min bok, ”Multisjuklighet hos äldre. Analys, handläggning och förslag om äldrevårdscentral” diskuterar jag 14 (fjorton) olika systemfel, som var för sig försvårar ett från början svårt analys och vård/omsorgs-arbete. Boken ligger i fulltext på min hemsida, där man även kan beställa en engelsk version av boken.

Tillsammans bildar systemfelen en vård/omsorgs-organisation som motverkar, och inte sällan, direkt förhindrar kvalitet över tid. Befolkningsprognoserna från Statistiska Centralbyrån visar att antalet äldre kommer att öka kraftigt fram till 2050.

De problem som finns idag är därför inget mot vad som väntar i framtiden. Min förhoppning är att denna blog skall stimulera till konstruktiv diskussion om hur äldre-vården/omsorgen kan förbättras baserat på kunskaper och erfarenheter inom geriatrik och gerontologi. Alla är välkomna att höra av sig med kommentarer och synpunkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s